icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

8veckors blogg

Kalorisnål 166333
HAR varit En viktpendlare av rang ;)
Det är slut med det nu.
Hösten 2017 prövade jag BSD - The Blood Sugar diet , Blodsockerdieten av Dr Michael Mosely
( kallas ibland 8/800 då man äter 800 kcal/dag i 8 veckor)
och gick ner 16 kilo på 8 veckor - det lyckades jag gå upp , och lite till då jag avslutade året med lyxig all-inclusive i Dubai.
Under 18 veckor har jag kämpat mig ner drygt 30 kilo med strikt kcal och kolhydratintag -LCLC.

Kan jag ( en tröttkörd ensamstående 3 barnsmamma) så kan DU !
Nu börjar nästa utmaning - att hålla vikten .
25 oktober 2018 09:48
9

22 veckor målviktig - Allt går ....

....utom små barn och tennsoldater finns det ju ett ordspråk som säger.

Jag har nu fått in en bra rutin med en ordentlig morgonpromenad- lyckligt lottad som jag är har jag nära ut till underbara Djurgården där jag går längs med vattnet och kan variera min promenad i olika slingor .

-Mna steg brukar hamna på totalt 17-18.000 steg per dag nu och det är väl investerad tid - både för reflektion och för motion.

Visst är det någon som skrivit om just "gådieten " här på MD , tycker mig haläst det någonstans i en presentation / blogg ?

Själva promenaderna hjälper nog inte till med en viktminskning i större utsträckning motionsmässigt - men för egen del är det ett viktigt verktyg att få den tiden för mig själv för mentalträning och reflektion , på så sätt hjälper det mig även viktmässigt.

Då jag inte gillar att gå med ljud i öronen ( ogillar att känna mig avskärmad från omgivningen ) låter jag antingen tankarna vandra fritt eller så använder jag mig av meditation eller en bestämd tanke att fundera över .

En bok jag kan rekomendera är 

8b8fe3d4-96bd-444c-b631-4709f55f7fd7.png

- finns säkert böcker om andra områden också och den kan vara hjälp till inspiration att upptäcka sitt närområde till fots.

Gillar

Kommentarer

 • 25 okt 2018 11:11

  Jag blir inte avundsjuk på stockholmare i första taget, men nu blev jag faktiskt det! ;-) 69 kartlagda promenader! Det finns få saker som är så avslappnande och samtidigt mentalt stimulerande som att gå långt. Inte konstigt att pilgrimsvandringar är populärt. Egentligen behöver du nog inte hypnosboken om du går så långa promenader varje dag, och samtidigt talar positivt till dig själv och reflekterar över dina mål. Du befinner dig i en slags trans då, enligt boken samma sak som meditativt tillstånd.

 • 25 okt 2018 11:48

  seglar67

  Stockholm har sina fördelar - även fast jag allt som oftast längtar ut från stan´.

  Nu bor jag så både Djurgården , Gärdet och LillJansskogen är nära så det finns gott om grönområden och promenader. Promenaderna i boken tar mig även  längre ut från stan´- de är upplagda så man kan åka ( kommunalt) till en startplats och sedan komma fram till en ny anslutnongspunkt. kul utflykter med barnen också .

 • 25 okt 2018 11:50

  Hej LissaLo

  Jag ser inte heller tjusningen med ljud i öronen när jag är ute i naturen , när jag tidigare joggade hade jag ibland musik i ena örat wink , mest för att hålla lågan och orken uppe -

  håller med om att tankeverksamheten verkligen får fritt flöde när man är ute och promenerar

   

 • 25 okt 2018 12:53
  paloma

  Jag går mest ute där jag har skog runt mig, och vissa dagar har jag en bok i örat och vissa vill jag höra naturen. När det blåser mycket som nu har jag oftast bok på, det blir lite jobbigt med blåsten i öronen. Promenader är som meditation tycker jag, benen går rytmiskt och man kan tänka bra.

  Det var nog Mosel som skrev om gådieten.

  Jag ska strax ut på min runda, och hoppas få lite sol på mig🙂

 • 25 okt 2018 13:02
  Bella50

  Grattis till målvikten 💐✌️

 • 25 okt 2018 15:03
  gittan52

  Jag håller med dig om att promenader är härligt, både för kroppen och för knoppen!

 • 25 okt 2018 15:44

  paloma-

  visst är det som härlig meditation ,speciellt när man går på invanda stigar och kan gå utan att behöva tänka på vägen !

 • 25 okt 2018 15:45

  Tack Bella

  Du var en av de första jag "träffade på " här på MD - en trevlig bekantskap

  Senast uppdaterad 25 okt 2018 15:46

 • 25 okt 2018 15:55

  visst är det härligt med promenader Gittan - du har ju också fint hundsällskap wink

Logga in för att skriva en kommentar.