icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

8veckors blogg

Kalorisnål 166334
HAR varit En viktpendlare av rang ;)
Det är slut med det nu.
Hösten 2017 prövade jag BSD - The Blood Sugar diet , Blodsockerdieten av Dr Michael Mosely
( kallas ibland 8/800 då man äter 800 kcal/dag i 8 veckor)
och gick ner 16 kilo på 8 veckor - det lyckades jag gå upp , och lite till då jag avslutade året med lyxig all-inclusive i Dubai.
Under 18 veckor har jag kämpat mig ner drygt 30 kilo med strikt kcal och kolhydratintag -LCLC.

Kan jag ( en tröttkörd ensamstående 3 barnsmamma) så kan DU !
Nu börjar nästa utmaning - att hålla vikten .
8 oktober 2018 12:04
5

20 veckor målviktig . Den bästa motionen

- är den som blir av ;)

 

I somras hade jag lyckan att kunna simma varje morgon i en skön uppvärmd pool , ofta var jag helt själv och det var en sådan härlig start på dagen.

Jag har verkligen velat ta upp simningen här hemma men tyvärr är de två närmsta simhallarna stängda för reparation och för att jag ska ta mig till en simhall med vettiga öppettider, behöver jag lägga ganska mycket tid i resor fram och tillbaka - OCH jag kan ju inte simma med min mobiltelefon 

 

Varför frågar ni er , varför måste jag ha mobiltelefonen tillgänglig ?

Jag har tre barn , alla går i grundskolan. Jag har ensam vårdand om barnen och behöver vara tillgänglig när / om de ringer från tex skolan. Nu händer det ju tack och lov inte så ofta men om man varit med om brutan ben , brutan armar och spruckna ögonbryn för att nämna några incidenter så vill man gärna vara tillgänglig .

Ett missat samtal från skolan är sällan goda nyheter.

Därför har jag nu ist för simning tagit upp mina härliga morgonpromenader , efter lämning på skolan går jag ut och går minst en timme och njuter av att röra på mig , frisk luft och härligt tid för tankar.

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 8 okt 2018 13:44

  Det samma till dig LissaLo !

 • 8 okt 2018 14:28
  gasten

  Det är ju bra med promenader för att få rensa tankarna och motionen också förstås!

 • 8 okt 2018 15:09

  Det låter som om att du hittat ett bra alternativ till simningen. Njut av det och ta upp simningen när du har möjlighet, kanske till nästa sommar.

   

 • 8 okt 2018 16:41

  Det där med att alltid vilja vara tillgänglig för barnen, till och med i simbassängen, förstår jag verkligen! Det känner jag fortfarande, fast alla är vuxna och har egna barn. Morgonpromenader är inget dåligt alternativ, speciellt inte om du slipper restid. Har du kommit igång med självhypnosboken?  Det kanske är ett alternativ att kombinera promenaden med att lyssna på CD-skivan? Jag vet inte, har inte kommit igång själv med att lyssna eller tillämpa, jag måste vara helt ensam då. :-)

 • 9 okt 2018 13:59

  Mobiltelefonin har sina fördelar, men ibland gör den oss till fångar också. Visst vill man finnas där tillgänglig, men de flesta av oss minns väl när vi var små och det inte fanns mobiltelefoner. Det mesta löste sig ändå. På min dotters jobb får de bara ha framme mobiltelefonen på lunchrasten, annars låser alla in dem i värdeskåp resten av dagen. Ingen kritik till dig 8 veckor, bara en reflektion.

Logga in för att skriva en kommentar.