icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

8veckors blogg

Kalorisnål 106084
HAR varit En viktpendlare av rang ;)
Det är slut med det nu.
Hösten 2017 prövade jag BSD - The Blood Sugar diet , Blodsockerdieten av Dr Michael Mosely
( kallas ibland 8/800 då man äter 800 kcal/dag i 8 veckor)
och gick ner 16 kilo på 8 veckor - det lyckades jag gå upp , och lite till då jag avslutade året med lyxig all-inclusive i Dubai.
Under 18 veckor har jag kämpat mig ner drygt 30 kilo med strikt kcal och kolhydratintag -LCLC.

Kan jag ( en tröttkörd ensamstående 3 barnsmamma) så kan DU !
Nu börjar nästa utmaning - att hålla vikten .
18 september 2018 11:39
2

17 veckor målviktig: Att äta på känslor. Orsak & Verkan

I går blev jag uppringd av en utredare inom polisen , hon ringde ang en anmälan jag gjort. Först stod det helt still i huvudet på mig - jag har ju inte gjort någon anmälan ?!

 

Hon presenterade sedan ärendet och det var en anmälan jag gjorde för över ett år sedan - nämligen mot min x-make , tillika pappa till mina 3 barn då han inför en stundande rättegång började hota mig och en del av de vittnen jag hade kallat till förhör.

Anmälan gjordes innan rättegången och rörde sk övergrepp i rättssak , det kan bla vara när man försöker förmå vittnen att inte vittna eller inte vittna sanningsenligt.

 

Rättegången är sedan länge avslutad och dom har fallit , polisen har tagit över  ett år på sig att börja med utredningen - jag blir så uppgiven ,arg och ledsen.

Jag behövde hjälp med detta för ett år sedan , nu känns det ganska meningslöst, dock faller brottet under allmänt åtal så en utredning kommer att genomföras oavsett.

 

Min tilltro till det svenska rättsväsendet och speciellt handläggningen från polisens sida är ordentligt naggat i kanten efter att på nära håll sett hur de ( miss) sköter sina utredningar. Vid två tillfällen har utredningar lagts ner då brotten ( som i de aktuella fallen ) haft 2 års preskriptionstid hunnit bli preskriberade från det att anmälan gjorts och de äntligen har  hamnat hos åklagare.

 

Och vad har det med matdagboken att göra ….jo igår åt jag sen lunch , var inte särskilt hungrig till middagen och åt därför inget. Jag hade en olustkänsla som låg och gnagde i kroppen efter samtalet med polisen och helt plötsligt står jag med ett taccochips ( rester från barnens middag ) i munnen.

Tar ett par stycken och ….jag gillar ju inte ens taccochips - hjärnan har dock redan snabbt växlat in på fett,kolhydrater och sockerspåret så det blev ett par skorpor med smör , några  bragokex med nutella, ett glas vin och kaffe….Lika bra att ta till allt som jag gjort tidigare.

Slutade dock förvånansvärt snabbt , det var varken gott eller gjorde mig gott , tvärtom.

Stanna upp , tänka och reflektera , orsak och verkan stod klart och tydligt för mig.

 

Sov uselt under natten , det här gillade inte alls framförallt magen och i morse “stoltserade” jag med plus 1,1 kg på vågen.

 

Inte kul , men jag fick inte alls någon  ångest över det , skönt , konstaterade bara att det inte var bra och ger mig själv ett par låg kcal dagar till “skiten” är ur systemet.

3642210d-1415-4f91-9a4d-4d33cf38a6cd.jpg

 

Jag måste absolut träna upp ett nytt spår i hjärnan hur jag ska agera när dessa känslor kommer över mig.

 

Gillar

Kommentarer

 • 18 sep 2018 14:38
  chicha

  Saker händer i Livet som rör upp känslorna, och då är det lätt att ta till gamla ätmönster. Vad bra att du lyckades stoppa det - och att du inte fick någon ångest efteråt. 

  Heja dig😍

 • 18 sep 2018 15:42

  Tack Chicha 

  livet ställer till det ibland ;)

Logga in för att skriva en kommentar.