icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

8veckors blogg

Kalorisnål 251326
HAR varit En viktpendlare av rang ;)
Det är slut med det nu.
Hösten 2017 prövade jag BSD - The Blood Sugar diet , Blodsockerdieten av Dr Michael Mosely
( kallas ibland 8/800 då man äter 800 kcal/dag i 8 veckor)
och gick ner 16 kilo på 8 veckor - det lyckades jag gå upp , och lite till då jag avslutade året med lyxig all-inclusive i Dubai.
Under 18 veckor har jag kämpat mig ner drygt 30 kilo med strikt kcal och kolhydratintag -LCLC.

Kan jag ( en tröttkörd ensamstående 3 barnsmamma) så kan DU !
Nu börjar nästa utmaning - att hålla vikten .
3 september 2018 12:10
6

15 veckor målviktig:Att hitta en hållbar vikt

Sitter och skriver i en fantastisk miljö - Botaniska trädgården i Sthlm.Ett möte blev inställt med kort varsel och jag passade faktiskt på att stanna upp och njuta av septembersolen och den tidiga höstprakten i trädgården.

08a52244-1b9c-4e21-8d68-b9e32de4a516.jpg

 

Att hitta en vikt man känner sig nöjd och mår bra i är en bra utgångspunkt , bättre  i många fall än att stirra sig blind på tex BMI eller andra framtagna riktlinjer. Vi är alla olika och tycker /känner / mår olika.

Men vad händer om nöjdvikten inte är hållbar , dvs nöjdvikten känns svår,olustig och stressande att hålla ?

 

Kanske är det en Hållbar vikt man ska eftersträva ? Negativ stress och olust förkortar nog livet och försämrar livskvalitén betydligt mer än några  extra kilo på vågen.

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 3 sep 2018 13:49
  chicha

  Just det, sa Bull! Hitta en hållbar vikt som man är nöjd med! 

 • 3 sep 2018 15:36
  paloma

  Jag har redan hittat min, men tappade bort mig lite den senaste tiden. Det borde gå att hitta tillbaka utan att stressa🙂

 • 3 sep 2018 16:41

  Jag ser så fram emot att någon gång i framtiden kunna ” balansera” in en           ”måbravikt”som inte stressar. Så kul att läsa att du kommit dit!💕💪🏼💕. Att du har varit fantastiskt fokuserad gör det inte mindre imponerande!

  Det måste finnas massor av andra faktorer än längd och ålder som påverkar.

  Det finns nog många här på MD som egentligen har en måbravikt några kg över BMI eller andra teoretiskt uträknade siffror .

 • 3 sep 2018 19:31
  aregnisw

  Skulle vara kul att se dina före och Efterbilder 8veckor, du som lyckats så bra nu yes härlig höstbild 

 • 3 sep 2018 22:38

  Min målvikt satte jag till max bmi 25 minus 3 kg, alltså vid 73 kg har jag ett bmi på 25 men min målvikt är på 70 kg. Då har jag tre kilos spelrum uppåt. Ligger jag mellan 70  - 71.9 kg är jag hyfsat nöjd, 72 - 73 kg är det varningsflagg och skärpning. Hållt målvikten sedan april 2017 och jag tycker det går bra även om man måste bibehålla fokus. Men så har jag ju heller inte valt någon snålvikt som målvikt, utan helt enkelt bara max bmi 25.

 • 4 sep 2018 07:46
  Jessand

  Vore nog smart...min önskevikt på 56-57 kg ( BMI 20-21) har jag lite svårt att hålla medan en helt okej vikt på 59-60 kg (BMI 22-23 ) kan jag hålla utan större problem. Mitt tillåtelse spann är ju mellan 56 och 60 men strävar ju alltid efter att komma ned mot 57 och gillar inte siffran 60 på vågen...men måste vara ganska strikt och hård och fokuserad för att hålla mig runt 57....runt 60 då kan jag vara mer frisläppt flera gånger i veckan, den klarar jul, semester o s v så vore ju skönt psykiskt att ställa om till att den vikten är bra, hållbar och okej och bara njuta av en sund grundkost som klara utsvävningar...

Logga in för att skriva en kommentar.