icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

8veckors blogg

Kalorisnål 280284
HAR varit En viktpendlare av rang ;)
Det är slut med det nu.
Hösten 2017 prövade jag BSD - The Blood Sugar diet , Blodsockerdieten av Dr Michael Mosely
( kallas ibland 8/800 då man äter 800 kcal/dag i 8 veckor)
och gick ner 16 kilo på 8 veckor - det lyckades jag gå upp , och lite till då jag avslutade året med lyxig all-inclusive i Dubai.
Under 18 veckor har jag kämpat mig ner drygt 30 kilo med strikt kcal och kolhydratintag -LCLC.

Kan jag ( en tröttkörd ensamstående 3 barnsmamma) så kan DU !
Nu börjar nästa utmaning - att hålla vikten .
30 juli 2018 09:37
10

10 veckor målviktig. Livet  2.0 - dags att balansera

Sista semesterveckan i Spanien och sedan väntar 2 veckor ytterligare sommarlov med barnen i Sverige.

Sen - sen är det dags för att balansera upp livet och planera höstterminen 2018.

e9c36a0b-3660-4100-9edb-a1eefb39cfea.jpg

 

Några hållpunkter jag har i kalendern är ridläger v 44 och sedan avslutar vi året i Dubai med resa över jul & nyår.

 

Jag har tidigare skrivit om att hålla vikten känns svårare och också faktisk tråkigare än själva viktresan nedåt - jag behöver tydliga mål och klara strategier att följa . Etapper som ska avklaras och målbilder som ska uppfyllas.

 

Hur planerar jag då inför hösten och vilka mål har jag ?

d2312167-f060-4023-82b7-996b047a5112.png

 

Jag vill ha bättre balans både i livet i stort men även i kroppen , dvs börja forma min kropp och knopp så den fungerar mer optimalt.

 

Kost , träning och anti-stress står på schemat.

 

Kostplanen har jag färdig , ser ut som under viktnedgången med extra kcal i form av protein/fett.

 

Träningsplanen kommer innehålla en ordentlig dos med varierad träning

Styrketräning , intervall samt lugn motion som yoga

 

Anti- stressplanen  

fokusera på bättre sömn och  bättre fungerande tarmar / matsmältning

Minska på “fight and flight” situationer och fånga obalanser snabbare , inte ge järnet och försöka  springa sig ur uppkomna situationer.

 

Så fort barnens schema för hösten , både skol och aktivitetsmässigt är spikade kommer jag lägga in tid i min egna kalender för att kunna uppnå höstens mål, och mer i detalj planera för hur de olika målen ska uppfyllas.

7339f15d-e6af-4e24-bf48-a6890c11498b.jpg 

Hur ser er planering ut framöver ?

22 veckor kvar på 2018 - det kan man göra underverk på !

Gillar

Kommentarer

 • 30 juli 2018 09:47
  Jessand

  Kommer sätta mig under v 32 för att lägga upp en ordentlig plan för resten av året...men balans är nyckelordet även här smiley Tanken är i alla fall att starta v.33-34 med bra mat som jag tror att jag tål, sova 7-8 timmar/natt, få in min yoga igen, motionslöpning, styrka/stretch och se om jag mår bättre i kroppen av detta...om inte kontakta VC igen för vidare utredning av mina besvär och kanske ge mig på en CL igen i sånt fall för att reda i om jag äter nåt jag ej tål dagligen som kanske orsakar mina problem...

 • 30 juli 2018 09:51

  Jessand - låter som en bra plan 

  Jag gjorde en radikal utrensning när det gäller vad jag äter , har ulcerös colit och rejält förstörda tarmar.

  ALLT socker och gluten påverkar mig negativt och nu i höst kommer jag även köra en anti-candida kur

  läs mer här om du är intresserad

  https://martinajohansson.se/nar-keto-inte-fungerar-candida/

 • 30 juli 2018 10:14

  Jag älskar hur organiserad du är och dina tankar o planer. Att du dessutom hittar bilder som verkligen passar det du tänker gör att jag sitter här m en varm känsla i kroppen, så fantastisk du är.

  Nu sporrar du mig till att tänka framåt. Jag har ju mer än halva viktresan kvar och sommaren har inte varit en bra sommar, viktresemässigt . Däremot har jag lärt mig mer om mig själv,  vilket alltid är bra.

  Mina tankar om hösten är lite lika dina, balans. Nu när jag dessutom är Förstelärare innebär det mer arbete. Vilket betyder att jag måste t äönja till och så tänka till igen. För välmåendet har jag tänkt börja sjunga i kör igen. Älskar att sjunga och man mår så bra av det. Så till hösten blir det nog Joyvoice. 

  Resten måste jag fundera på... kan jag få låna dina bilder? 

 • 30 juli 2018 10:33

  Kicki47

  Tack DU är fantastsik

  Åh sjunga , det skulle jag vilja börja med igen , sjöng i en kör som leddes av Gabriel Forss under en period men nu med barn på heltid blir det svårt att få till med barnvakt då det alltid är kvällstid.

  Bilderna har jag laddat ner från gratis bildbanker  så de är lika "fria " för dig som för mig wink

 • 30 juli 2018 15:14
  gittan52

  Jag planerar inte så mycket eftersom jag har en tendens att planera betydligt mer än vad jag sedan mäktar med att utföra. Tycker att jag ”borde orka det och det…” fast jag egentligen vet att det inte är realistiskt.

  Men jag har ett månadsmål i augusti som handlar om kcal, steg och kolhydrater och så sätter jag upp ett veckomål åt gången.

  Ju bättre balans du får på ditt liv, desto mer likriktade lär vägskyltarna bli och peka åt samma håll  wink

 • 30 juli 2018 16:15
  chicha

  Vilken ambitiös planering! Gillar också dina bilder.

  Tänker sätta mig nästa vecka och göra upp planer för terminen (börjar jobba nästa torsdag), den här veckan ska jag bara ägna mig åt skademinimering, dvs att försöka se till att inte viktuppgången ökar. 

  Men visst är det svårare och framförallt inte lika belönande att hålla vikten än att gå ner.

 • 30 juli 2018 20:44
  Tita

  Den nedre bilden med balansen har jag alla förutsättningar att få till. Men det måste göras!!!

  Balansen är A o O, håller jag mig till mina planer så går det bra men det behövs inte mycket för att allt ruckas på. Livet går inte hela tiden på räls och det är just det jag måste lära mig att parera.

  Du verkar klara det mesta och kan parera trots resor, barn och arbete. Du besitter en målmedvetenhet som få har😀 

  Nu snor jag dina bilder och planerar för min höst så önskar vi varandra lycka till!!

 • 31 juli 2018 09:40

  Gittan52

  Just det här med att  planera hjälper mig mycket , men jag har också tendenser att skriva 

  ambitiösa " att göra listor " och sedan bli besviken om allt inte kan bockas av i tid....

  När jag sedan visualiserar så är "jag" stolpen i mitten ( på första bilden ) och då behöver pilarna peka åt olika håll för att balanser jaget i mitten , skulle alla peka åt samma håll blir det slagsida .

  Senast uppdaterad 31 juli 2018 15:22

 • 31 juli 2018 09:42

  chicha

  På något sätt är det skönt när lovet är slut och rutiner och vardag kommer igång igen.

  Lycka till med skademinimeringen wink

 • 31 juli 2018 09:46

  Tita

  Hade allt gått som på räls och "livet" inte gjorde sina gåtfulla nyck skulle allt vara enklare i många fall.

  Tror precis som du att det gäller att hitta ett sätt att förhålla sig till det som blir utanför planen , och parera på bästa minst kostsamma sätt. Inte kasta in handduken och låta ett litet undantag bli gigantsikt och långvarigt.

Logga in för att skriva en kommentar.