icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

560617s blogg

106 kg 90 kg 374
11 augusti 2019 06:28
5

800 kca per dag, svältkost?

Sista dagen på mina första två veckor med denna diet. Det har ännu inte varit några problem och jag har inte känt någon hunger (konstigt nog). Problemet är mer min omgivning, som tycker att detta är helt tokigt att en man bara skall äta 800 kca. per dag. Dom kallar det svältkost. Alla som är medvetna om att jag kör säger att allt jag går ner kommer jag att gå upp igen, när jag börjar äta ”normalt”. 

Sägas skall att på dessa två veckor har jag gått ner lite över 5 kg i vikt, alldeles för lite tycker dom som ”förstår sig på”. Jag är nöjd + att jag inte längre känner något sötsug. 

Mitt mål är att köra detta i 8 veckor om jag klarar att stå emot all negativ påtryckning som kommer. 

Jag kämpar på 

Gillar

Kommentarer

 • 11 aug 2019 08:54

  Hej, bra jobbat. Bry dig inte om andra. Gör det du känner är bra för dig. 800 kalorier per dag är vad sjukvården säger att man ska äta om man behöver gå ner inför en operation till exempel. Även deras överviktsenheter startar ofta med cirka 800 kalorier per dag. Själv körde jag tre veckor, sen fick jag lite gallbesvär och höjde upp till 1150 kalorier per dag. Förutom att jag kände mig lite seg i huvudet och kroppen så var jag inte hungrig och tyckte inte att det var svårt. Plus att jag gick ner 5,6 kg på tre veckor vilket var så skönt. 

  Senast uppdaterad 11 aug 2019 08:56

 • 11 aug 2019 13:37
  ulla165

  Håller med Jeannie - gör det du mår bra av! Jag provade på 800 också, men det gick inte alls. Jag blev så hungrig och höll på riva ner tapeterna i rena förtvivlan...  Däremot klarade jag av 16:8 + LCHF med något mindre mejerier.

  ""att allt jag går ner kommer jag att gå upp igen, när jag börjar äta ”normalt”. "" Du kan ju fortsätta med en 800-dag i veckan eller ev två i början och känna dig för. Och vad är normalt? - om det är uppåt 3000 kcal om dagen, då kanske du går upp i vikt igen.

  Lycka till!

 • 11 aug 2019 15:11
  Bella50

  För egen del skulle jag inte klara det men är imponerad av alla som kan .

  Lyssna inte på ” olyckskorparna” ✌️

  Senast uppdaterad 11 aug 2019 15:13

 • 11 aug 2019 22:03

  Hej! Samma har jag fått höra men oxå oj vilka stora portioner när dom sett vad jag äter.

  Jag har nu gjort min första vecka och planerar köra 7 till.. Kämpa på!  

 • 4 sep 2019 09:24

  Hoppas det gått fortsatt bra för dig! Jag har kört 800 kcal om dagen på eget bevåg sen i våras med uppehåll i sommar och för mig har det gått jättebra, -18,5 kg sen 1 april. Jag får också negativa kommentarer av vissa om jag berättar om dieten men det angår dem ju faktiskt inte. Jag har märkt att det är främst två vänner som själva har problem med vikten som berättar för mig att det inte alls är bra osv men jag tycker att jag äter sunt, och absolut sundare än när jag är jätteöverviktig och äter helt fel. Jag lyssnade på en intervju med Michael Mosely förra veckan och tydligen var det 600 kcal om dagen i hans första bok om 5:2 dieten men han höjde till 800 kcal i den andra boken. Det beror ju på vad man äter också, 800 kcal kan vara mycket mat om man äter mycket grönsaker osv också. Jag har inte upplevt att jag har varit hungrig. Jag kommer nu snart att göra som ulla165 skriver, köra 800 kcal någon dag i veckan och äta lite mer resten av veckan så jag börjar lära mig mera om hur mycket jag ska äta för att hålla vikten när jag kommit ner till målvikt som nu är 8,5 kg bort. Pepp, pepp!

  Senast uppdaterad 4 sep 2019 09:25

Logga in för att skriva en kommentar.