icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

55kiloss blogg

62 kg 55 kg 161
Jag är en tvåbarnsmamma på 27 år som tog itu med gravidkilona efter första barnet (ca 40 kg) och nu är det dags att ta tag i gravidkilona efter andra barnet...
Förra viktminskningen gjorde jag med hjälp av viktväktarna och det funkade verkligen jättebra, men denna gången har jag testat lite allt möjligt, vilket har lett till att jag bara har gått upp ännu mer. Motivationen o energin är inte på topp pga en sk utmattningsdepression som jag inte lyckats bli fri från...men nu har jag skrivit in mej på viktväktarna igen (tredje gången gillt efter andra barnet :S) o hoppas på att det kommer gå lika bra som det gjorde efter första barnet!
11 januari 2019 08:38
3

GI eller LCHF!?

Vad är skillnaden mellan GI och LCHF? Hamnar man i ketos med någon av de dieterna och i så fall vilken? Ska börja med antingen GI eller LCHF när jag levt på pulver i 3 veckor ( är på min 11:e dag). Jag ska fortsätta med pulver, men ska börja äta ett mål mat varje dag och uindrar vilken diet som är bäst?

Gillar

Kommentarer

 • 11 jan 2019 09:14
  wilda16

  Hej. Jag är expert på jojobantning eftersom jag prövat allt sedan jag var 17 år. det betyder att jag har hållit på i snart 60 år. 

  Jag kanske har ett litet tips till dig. Du beskriver din energilöshet och din brist på motivation. 

  Gör så här. Gröna bladgrönsaker innehåller en otroligt massa nyttigheter. Det gäller grönkål, bladspenat, broccoli, persilja, dill, ruccolasallad osv. Det gäller också morotsblast, rödbetsblast och maskrosblad. 

  Jag gör smothis av det. ung 100-150 gr blad, 1,5-2 frukter. Det gäller banan, äpple, päron, apelsin, mango, jordgubbar eller blåbär. Tillsätt en halv liter vatten och mixa det till en soppa. 

  Dela upp smothien under dagen. 

  Det jag upplevt när jag har gjort den kuren är att jag känner en helt ny energi och livsglädje. Sockersluget försvinner och jag kan äta mindre portioner. 

  När det gäller om man väljer  LCHF eller Gi så har jag prövat bägge. Jag förespråkar GI helt enkelt därför att man har lättare att följa den över tid.

  Jag önskar dig lycka till i fortsättningen och njut för fullt av dina barn. Tiden när man har dem är så kort och tiden när de är vuxna är jättelång. 

  Kram på dig

 • 11 jan 2019 10:45
  Molnbär

  Som jag fattat det är den stora skillnaden att man äter mer kolhydrater i GI dvs fullkornsbröd, fullkornspasta etc. Medan i strikt LCHF ska alla kolhydrater man äter endast komma från grönsaker som växt över jord dvs sallad, kål, broccoli etc etc.

  Sen finns det massor av olika varianter på båda dieterna också. Jag skulle råda dig att fokusera på att hitta en kost som du mår bra av och som du kan se dig själv följa i många år framåt!

 • 11 jan 2019 15:27

  Alla dieter är bra (ger resultat tänker jag) om man följer dem. Se Matdagbokens info om olika dieter här för att se vad som passar just dig: https://www.matdagboken.se/artiklar/mat/10-metoder-som-fungerar
  Jag talar dock lite emot mig själv för jag följer ingen diet strikt utan jag "äter sunt" men den liknar nog mest Medelhavskost.

  Senast uppdaterad 11 jan 2019 15:32

Logga in för att skriva en kommentar.