icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Matälskande 4 barns mamma,
börjar krypa mot de magiska 40
och det finns alldeles mycket av mig....
5 juni 2012 08:46
1

Slut på smygandet, lögnerna & gömmandet, vilken känsla!

Så var första LCHF dagen avklarad och nu är det dags för andra. Gårdagen förflöt riktigt bra, kände mig mätt och nöjd med mina portioner och stressen hade lagt sig, blundade för alla måsten och ägnade mig bara åt småttingarna och var med i deras lek och stoj :) Avslutade kvällen med en rask promenad med bungypump stavarna lite mer än 5 km, trodde det skulle gå betydligt tyngre efter så många dagars uppehåll men jag fullkomligt flög fram! Härligt väder, bra musik i lurarna och framför allt, med nytändning! Var riktigt hungrig och sugen på något gott när jag kom hem så det fick bli hallon med turkisk yougurth, kändes inte bra att äta något sånt bastant på kvällen, tycker det är så svårt! Vad äter man som kvällsmål efter träning om man inte vill ha i sig kolhydrater? Och ja, jag vet, man ska inte väga sig varje dag eller stirra sig blind på vågen men jag kan inte låta bli, vill ju så gärna att den ska börja ticka neråt... Har personalfest med nya jobbet på lördag och hade gärna sett att något litet hekto hade försvunnit i alla fall, just nu verkar det ha fastnat :/ Har dessutom återbesök hos barnmorskan snart som drog igång hela den här processen för nästan 3 månader sen och jag vill så gärna visa henne att jag vill och kan. Jag vet att man ska inte rasa 5 kg i veckan men jag är lika otålig som barnen på julafton, kan jag inte få ett litet mirakelras nu från början, bara så att jag får ännu mer pepp, sen är jag nöjd med ½-1 kg i veckan. Har slutmålet till beachen 2013, ganska realistiskt eller? Alla extra kilon jag bär på nu har ju inte kommit över en natt, snarare under 15-20 år! Har i alla fall börjat äta bättre och röra på mig mer, som det ser ut nu så bara nyttig mat och massa med motion, under sommaren ska jag kunna fixa en timmes promenad om dagen. Sen till hösten får jag lägga upp mer träning, kanske gym. Tidigare har jag inte kunnat gå in på en affär utan att komma ut med någonting så som godis, kakor, bullar, dricka, glass chips eller onyttig mat. Har tom handlat bara viss många gånger på samma affär så att de inte ska tänka " där kommer den där tjockisen igen, hon som bara handlar godsaker som hon kan vräka i sig". Finns nog inte en affär i stan som jag inte varit på :( Jag har smusslat och ljugit för min familj om mitt godisberoende, hur många gånger har jag inte varit sen hem från jobbet för att svänga in på macken och köpa dricka och godis för att sedan proppa i mig så att jag mår illa. Hur många gånger har jag inte sagt åt mig själv att nu får det vara nog och hur många gånger har jag inte gjort om samma sak igen! Och detta ska föreställa en vuxen människa, en 38 åring med fyra barn, två tonåringar och två mindre, som beundrar och ser upp till de vuxna i sin omgivning och vill bli som dem. Åh vad jag är rädd att jag ska föra över mitt beteende till dem! Om jag kommmer att kunna sluta helt och hållet det vet jag inte, men jag kan begränsa mig, förra helgen, när suget blev för stort, nöjde jag mig med en liten näve godis istället för en hel påse, en näve chips istället för en hel påse och ett halvt glas dricka istället för 1½ liter. Har äntligen slutat att smyga och känslan av befrielse är total, jag tror att jag kan fixa det här, eller hoppas i alla fall!

Kommentarer

  • 5 juni 2012 09:06
    Åh, vad jag känner igen mig! Du är INTE ensam! Bra att du tar tag i det. Kram!

Logga in för att skriva en kommentar.