icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Matälskande 4 barns mamma,
börjar krypa mot de magiska 40
och det finns alldeles mycket av mig....
12 juni 2012 09:15
4

Ångestfylld Tisdag...

Kände på en gång jag vaknade att i dag kommer det att bli en tuff dag, stressen hänger som ett stort svart moln över mig och ångesten är ett faktum. För 3 månader sedan var jag hos bm och förnyade receptet på mina p-piller och där fick jag herrans tukt och förmaning över min övervikt och även att mitt blodtryck var högt. Med hennes rungande stämma messandes i huvudet om alla följdsjukdomar och död, ville jag utsätta min barn för det sa hon,så åkte jag ångestfylld hem och grät till jag kräktes. Istället för att lyssna på hennes ord om hur jag skulle äta så slutade jag att äta helt och hållet för att svälta mig själv, fick problem med magen, trötthet och konstant huvudvärk. Det funkade ett tag innan jag kollapsade och fick lov att söka läkarvård, genomgick en ordentlig undersökning och tog alla möjliga sorters prover konstaterades de att blodtrycket var normalt och att jag led av en stress depression. Läkaren sa att detta var kroppens signal att bryta nu eller jag skulle gå in i den där väggen som alla talar om. Blev sjukskriven ett tag, började promenera mycket vilket gjorde att jag kände mig bättre och här är jag i dag, ibland mår jag bättre och ibland sämre. Och i morgon är det dags för ett återbesök hos bm, hon ville att vi skulle kolla upp trycket och vikten igen. Åh jag fasar, jag ryser och skakar av rädsla i hela kroppen, tänk om hon inte ser någon ändring! Jag vill inte att morgondagen ska bli så som dagen för 3 månader sen var, jag orkar inte....

Kommentarer

 • 14 juni 2012 10:47
  Rutgun
  STORT Grattis!
 • 14 juni 2012 08:59
  Bestämde mig när jag gick dit att jag fixar det här, jag ska minsann visa henne, och jag fixade det! Jag strålade av självförtroende, lite som "Titta på mig, mig sätter ni er inte på" Fick mycket beröm för att blodtrycket gått ned och för att jag hade tappat 6 kilo. Känns lite som att jag vann :) Härligt!
 • 12 juni 2012 10:40
  Rutgun
  Usch och fy! Måste du gå till den där människan igen? Finns det ingen annan? Det är väl inte konstigt att du deppade ihop förra gången för så kan man inte behandla patienter som hon gjorde! Det är väl ok att tala om riskerna med att inte gå ner i vikt men att måla fan på väggen....!!! Gaska upp dej när du går på återbesöket och tala om för henne att du inte alls har nån hjälp av att bli predikad för alla de hemskheter som kan drabba dej och be henne istället ge dej remiss eller hänvisning till en näringsfysiolog som kan HJÄLPA dej och inte stjälpa! Jag blir så förb...d när jag hör att det finns såna människor i vården! Stå på dej - annars gör hon det!
 • 14 juni 2012 11:27
  Tack :))

Logga in för att skriva en kommentar.