1. Sätt igång direkt!
Motivation kommer av att göra så sätt igång och påbörja din nystart direkt. Du läser inte detta av en slump så sluta vänta på det rätta tillfället, det är nu som gäller!

2. Håll det enkelt!
Följ en färdig plan, program eller gör något som fungerat för dig tidigare. Vet du inte hur du ska börja rekommenderar jag dig att följa något av våra Kickstartprogram för snabb viktminskning. Där får du en komplett meny på 4 veckor, inköpslista och motivationsmail av oss varje dag så du faktiskt håller dig till planen. Du väljer själv kostmetod, LCHF, KETO, LCLC, Kaloriräkning, GI, Paleo eller något annat. Vanligtvis går du ner mycket under dessa 4 veckor, det föder motivation till att fortsätta din hälsosamma väg.

3. Skriv ner ditt syfte och mål!
Normalt sett sätter du mål innan du påbörjat ett projekt. Det är inte alltid det som är det rätta utan det är lätt att fastna där. Det är alltså inte fel att börja innan du ens skrivit ner ditt mål. Här får du själv bestämma hur du vill göra men det är mycket viktigt är att du sätter ditt mål första veckan, annars är risken stor för att det inte blir av.

Skriv ner ett tydligt huvudmål och flera delmål som du ska uppnå på vägen.
Skriv ner vad du vill uppnå bortom nystarten och vad syftet är, det ska vara ett tydligt huvudmål. Tänk efter och ge det lite tid, mål är en viktig bit för att nå dit du vill. Det finns en stor kraft i att faktiskt sätta realistiska uppnåbara mål. Du ska inte bara tänka det utan skriv ner det och dela gärna med dig i bloggen eller behåll det för dig själv.

4. Nystarta tillsammans!
Att göra en nystart tillsammans med någon annan är ofta väldigt effektivt och dessutom roligare. Har du ingen som vill nystarta med dig i din närhet finns det många trevliga människor inne på Matdagboken, titta i bloggen eller skriv ett eget blogginlägg och berätta om din nystart.

Titta efter olika viktutmaningar eller grupper där du bor eller på nätet. Det finns t.ex. många olika grupper och utmaningar här på matdagboken. Titta under ”Grupper” eller i forumet. De som deltar där är ofta väldigt välkomnande och hjälpsamma då de ofta varit eller är i samma sits som dig.

5. Utmana dig själv till fysisk aktivitet!
Att motionera och röra på dig är något av det bästa du kan göra för ditt mående och din hälsa. Nu säger jag inte att du måste gå till gymmet eller ens köpa gymkort. Det går alldeles utmärkt att träna hemma. Väljer du något av våra kickstartprogram kan du välja till träningsprogram om du vill det, då får du både kost och träningsprogram på en gång. Annars är en rask 30-minuters promenad på lunchen en riktigt bra början!

Nystart och sen då?
Gör du som jag säger ovan kommer du att vara igång och vara på väg mot ditt mål, oavsett om du väljer att göra det med oss eller på egen hand. Väljer du att göra din nystart med oss hör du av dig till oss på mail efter 4 veckor eller när din nystart /kickstart är klar. Då kan vi tillsammans lägga upp en fortsättning som passar dig.

Välkommen och lycka till med din nystart!

För att beställa en kickstart, klicka här!