Endast kortsiktig viktminskning
Med en kickstart brukar man gå ner ganska mycket i början, där av namnet. Man får en kick i rätt riktning. Vad som händer sen är i första hand helt beroende på vad du har får mål med din kickstart. Är målet att gå ner några kg på kort sikt och sedan återgå till sitt vanliga ätande slutar nog kickstarten just där.

Långsiktig viktminskning
En kickstart är perfekt början på en längre viktresa. Du får allt serverat under 4 veckor och du går ner mycket i vikt, vilket motiverar till fortsättning. Beroende på vilken kostmetod du valt finns det flera vägar att gå när din kickstart är slut.

Börja om med kickstarten
Många kör helt enkelt om kickstarten en månad till eftersom du som PLUS-medlem redan har tillgång till hela ditt program även efter din initiala månad. Det är ett enkelt sätt att fortsätta på den inslagna vägen och är man inte så mycket för variation är detta ett utmärkt sätt.

Det går också bra att ha menyn i din kickstart som en ram att utgå från. Där du själv kan plocka ut de recept du gillar bäst och sedan fylla på med egna eller från vår receptdatabas. Databasen innehåller för närvarande över 2000 olika recept i olika kategorier.

Fortsätt med färdiga veckomenyer
När du är klar med din kickstart rekommenderar jag dig som sagt att fortsätta som PLUS-medlem. Då får du, förutom tillgång till din redan betalda kickstart, även tillgång till allt annat på Matdagboken. En väldigt populär avdelning är just våra färdiga veckomenyer.

De finns många att välja mellan allt från 10 veckor strikt Ketogen LCHF till kalorisnåla GI menyer men även vegetariska alternativ finns. Här hittar du våra färdiga veckomenyer.

Håll koll med Matdagboken
Vissa av er väljer en blandning av ovanstående förslag. Ni stannar kvar och bloggar, läser andras bloggar men framförallt registrerar vad ni äter då och då för att kontrollera att ni är på rätt väg.

Be oss om hjälp
Vi på Matdagboken finns tillhands för att hjälpa dig behålla det du uppnått, fortsätta äta god och hälsosam mat. Är målet fortsatt viktminskning hjälper vi dig med det. Tveka inte att höra av dig till oss så lägger vi tillsammans upp en fortsättning som passar just dig. Är du klar med din kickstart och inte vet hur du ska fortsätta kontaktar du oss här..