Stränga dieter påverkar ämnesomsättningen
Du går ner i vikt med de flesta dieter, inga problem. Frågan är hur länge håller du vikten efter avslutad diet? 90% av de som går på en diet osund diet går upp sin kilo igen.

Ofta går man upp mer än vad man vägde innan när man börjar äta normalt igen pga att man sänker ämnesomsättningen i kroppen när man svälter sig på dessa sätt. När vi sedan börjar äta som vanligt igen lägger kroppen på sig den överskottsenergi du får i dig via maten.

Ändra livsstil är ett vinnande koncept
Viktminskning handlar inte om snabba lösningar, det handlar om att helt enkelt ändar livsstil och lära dig äta så mycket som just du behöver. Hur lär man sig äta rätt? Hur vet jag hur mycket just jag skall äta? Hur mycket kolhydrater ska jag äta osv..? Frågorna kan vara många i början och det kan tyckas svårt. Det är enklare att följa en fantasilös diet som vanligt. Men förvänta dig då inte ett annorlunda resultat än de andra gångerna, fast reklamen lovar det....

Ät inte för lite
Verktyg som hjälper dig ändra livsstil är din långsiktiga lösning på ditt hittills kanske livslånga problem. Viktminskning handlar egentligen bara om hur mycket energi du får i dig respektive gör av med. Är energiintaget större än vad just du behöver går du upp i vikt. Är energiintaget lika med ditt energibehov är du viktstabil, dvs du går varken upp eller ner i vikt. Men är energiintaget mindre än ditt energibehov går du ner i vikt. Kruxet är att inte ligga för långt under ditt energibehov, inte ens kortare perioder. Ligger du för långt under får du samma problem som med snabbdieterna, dvs. din ämnesomsättning sjunker.

Använd verktygen
Svaret på ovanstående frågor får du svar på om du registrerar dig här på sidan. Använder du sedan verktygen som finns här kommer du lyckas. Du kommer inte att "rasa i vikt" kilona kommer inte att "smälta av dig" men du kommer gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt, må bra och behålla vikten när du är klar.