Jag har gjort en meny som grundar sig på hur jag själv äter. Det är en blandning av LCHF och Paleo (jag kallar den för paLCHF) med inslag av både 16:8 och 6:1.

Jag har plockat bort mycket av mjölkprodukterna som ingår i normal LCHF, samt lagt till mer grönsaker. Fettet kommer främst från smör (ghee går också bra) kokosolja, kokosmjölk, rapsolja, avokado, nötter, frön och ost – gärna ost gjord på får eller getmjölk. Om plånboken tillåter så köp gärna KRAV-märkta och ekologiska produkter.

Energiintaget varierar något från dag till dag – lite beroende på om det är en 16:8 fastedag, en 6:1 dag, eller en ”vanlig” dag då man äter tre huvudmål. Slår man ut energiintaget under en vecka blir det ungefär 1300 kcal per dag och kolhydraterna ligger strax under 20 gram. Man kan öka energiintaget genom att lägga till några mellanmål, alternativt öka fettmängden i måltiderna. Några tips på bra mellanmål är kaffe eller te med någon matsked kokosfett, en näve nötter, ägg och avokado.

En vecka ser ut såhär

Måndag: Äter tre huvudmål
Tisdag: 16:8 äter två mål
Onsdag: Äter tre huvudmål
Torsdag: 6:1 äter ett mål
Fredag: Äter tre huvudmål
Lördag: 16:8 äter två mål
Söndag: 16:8 äter två mål

För att komma till den kompletta 4-veckorsmenyn, klicka här >> https://www.matdagboken.se/?p=matdagboken&m=fardiga_menyer

För att spara tid med matlagningen (det finns ju så mycket annat kul man vill ägna sig åt) äter jag samma frukost måndag och onsdag. Man kan då förbereda båda frukostarna vid ett och samma tillfälle och förvara dessa i kylen till de ska ätas. Det samma gäller för vissa luncher och middagar – så gå igenom varje veckas meny och planera så att du slipper laga samma rätt två gånger under samma vecka.

Jag är även väldigt förtjust i långkok, så väljer du att köra igång med paLCHF-menyn får du förbereda och laga en laddning pulled pork innan du sätter igång. Recept hittar du här. Det går bra att frysa in i portioner när det är färdigt, bara till att ta fram och tina vid behov.
Många recept innehåller kokosmjölk, vilket går utmärkt att ersätta med vanlig grädde eller crème fraiche för den som hellre vill det.

En viktnedgång på ca 4 kg är rimligt. Åder, kön, sömn, stress, sjukdomsbild, motion etc påverkar resultaten.

Har ni frågor om menyn är det bara till att skicka mig ett mail här, https://www.matdagboken.se/?p=minsida&UserID=80417

Eller kontakta vår kundtjänst här >> https://www.matdagboken.se/?p=info&PageID=2


Paleo / LCHF / Fasta - Vecka 1: https://www.matdagboken.se/?p=matdagboken&m=fardiga_menyer&visa=dieter&DietID=95
Paleo / LCHF / Fasta - Vecka 2: https://www.matdagboken.se/?p=matdagboken&m=fardiga_menyer&visa=dieter&DietID=96
Paleo / LCHF / Fasta - Vecka 3: https://www.matdagboken.se/?p=matdagboken&m=fardiga_menyer&visa=dieter&DietID=97
Paleo / LCHF / Fasta - Vecka 4: https://www.matdagboken.se/?p=matdagboken&m=fardiga_menyer&visa=dieter&DietID=98