LCLC, namnet talar för sig själv och är ingen krånglig diet. Egentligen är det bara en sund viktminskningsmetod som fått en bokstavskombination. Tillhör du dem som gillar lågkolhydratkost men ibland tycker att det blir för mycket fett eller mat, ja då kan LCLC vara något för dig.

Mindre kolhydrater ger viktnedgång
Att LCHF, Keto, Paleo, GI och andra lågkolhydratdieter är effektiva för viktnedgång råder det inga tvivel om. De ger alla en stabilare blodsockernivå, minskar sötsug samt minskar hungerkänslorna. Alla är viktiga faktorer när man pratar om viktminskning.

Mindre kalorier ger viktnedgång
Att man går ner i vikt av att äta mindre kalorier än vad kroppen gör av med är heller ingen nyhet. Faktum är att det är en förutsättning för att viktminskning ska ske överhuvudtaget.

Hur kommer jag enklast igång med LCLC dieten?
Sträva efter att äta naturlig mat, betydligt mindre andel kolhydrater och framförallt i lagom portioner som ger dig den kalorimängd du behöver för att gå ner i vikt. Vi har gjort det enkelt och tagit fram ett helt nytt LCLC Kickstart-program på 4 veckor. Recept, menyer, inköpslistor och mycket mer ingår. Dessutom finns vi tillhands för att svara på dina frågor under tiden. Programmet finns både till män och kvinnor. Läs mer och beställ här..

Går det att kombinera LCHF och kalorirestriktion?
Med LCHF eller annan lågkolhydratkost, utesluter man eller kraftigt minskar andelen kolhydrater i maten. När man gör det utesluter man till stor del en hel livsmedelsgrupp. Utfyllnad som pasta, bröd, ris etc plockas helt enkelt bort. Likaså allt godis, kakor, läsk och annat sött. Detta resulterar oftast i att man får i sig mindre energi, man går ner i vikt.

Prova med mindre portionsstorlekar
Det finns flera sätt att se till att man får i sig mindre kalorier än vad man gör av med, som t.ex motionera mer, räkna kalorier eller helt enkelt äta mindre portioner. De går naturligtvis att kombinera men grundtanken är att du inte ska behöver räkna kalorier någon längre period, om än alls. Därmed kan det vara bra i början att faktiskt kolla upp hur stor portionen egentligen är eller rättare sagt, hur mycket kalorier den innehåller. Eller gör det enkelt och prova LCLC Kickstartprogrammet på 4 veckor.