1. Riktig korv! Om du ska grilla korv väljer du korv med hög kötthalt och undvik hotdogs eller liknande bluffkorv.

2. Micro-tricket! Micra köttet i mikrovågsugn i ca 2 min innan du grillar det. Det minskar mängden cancerframkallande kemiska föreningar med upp till 90 % jämfört med en köttbit som inte blivit micrad. Det går också bra att förkoka innan grillning, då går det även mycket snabbare att grilla. Speciellt bra om man är många på grillfesten.

3. Skippa den solkiga färdiggjorda potatissalladen! Gör en egen istället och äter du lågkolhydratkost eller LCHF gör du en potatissallad på aubergine istället. Recept här!

4. Varannan vatten! Det är lätt att det blir får många öl när man står och grillar. Drick varannan vatten så varar kvällen längre och du mår sannolikt bättre dagen efter. Alkohol stör dessutom fettförbränningen och är väldigt kaloririkt och innehåller ofta mycket kolhydrater. Öl kallar vi för flytande bröd.

5. Överdosera med sallad! Täck halva tallriken med sallad som en regel. Gäller även när du äter annat än grillat. Sallad innehåller få kalorier men mycket fibrer, vitaminer och mineraler. Perfekt!

6. Sluta hjälpa till! Ta inte om och ät inte upp de där extra som ofta blir liggande på grillen. Hur många gånger har man inte varit på grillfest och "hjälpt till" att äta upp det som grillats för att ”det är synd att slänga”. Skippa det! Spara till dagen efter istället.

7. Undvik färdigmarinerat kött! Marinera själv istället, här har du ett gott och hälsosamt tips på marinad. Recept här!

8. Grilla grönsaker! Vegetariska alternativ bildar inte dessa skadliga ämnen är det ett utmärkt komplement till köttet. Varför inte grilla helt vegetariskt ibland?

9. Bränn inte köttet! Inget nytt, men bra med en påminnelse. Inte nog med att det smakar illa med bränt kött, cancerrisken ökar om du äter mycket bränt kött. Det är lätt hänt att det man bränner köttet på vissa ställen. Ingen fara, skrapa eller skär bort det innan servering så är kusten klar!