Om din partner visar att han eller hon är intresserad och visar ömhet, betyder det att han eller hon tycker att du är attraherande. Och omvänt, om han eller hon inte tar initiativ, kanske det helt enkelt beror på att han eller hon antar att du inte är på humör just nu. Om vi är ärliga är det oftast inte vår partner som tycker att våra kroppar inte är attraktiva, det är vi själva.

Så vad kan vi göra för att känna oss nöjda och bekväma och inte låta våra bilder av oss själva vara ett hinder till ett rikt liv?


• För det första. Sluta tänka tanken att; jag är inte attraktiv. Tänk istället att; du är attraktiv.

• För det andra, ställ dig framför spegeln och försök att hitta det du gillar i din spegelbild. Har du vackra händer? Vackert glänsande hår? Varm mjuk hud? Vackra bröst? Tänk på dina andra attribut också. Har du kanske en mjuk varm röst eller god humor som får din partner på gott humör? Är du bra på att ge din partner en skön ryggmassage?

• Om du slutar att betrakta din kropp negativt och fokuserar på dina fördelar och ger dem större utrymme kommer du omedelbart att känna dig mycket mer attraktiv.

• Istället för att oroa dig över celluliter eller hur dina lår ser ut, tänk istället på dem som att du har starka, härliga lår.

• Ta kontrollen över ditt liv. Slösa inte en massa energi på att tänka på din övervikt och hur svårt det är att gå ner i vikt, Fokusera istället på att göra saker du mår bra av och blir glad av. Börja träna, träffa dina vänner och se dig om efter nya intressen. Gå inte och vänta på att njuta av livet förrän du har gått ner i vikt.

• Börja styrketräna. Hemsk tanke för de flesta, men styrketräning ger snabbt synliga fysiskt resultat. Att träna konkreta muskelgrupper gör dig dels uppmärksam på din egen kropp, dels ser du att dina muskler tar form redan efter relativt kort träningsperiod. När du väl börjat upptäcka vad din kropp är kapabel till kommer du att betrakta den som en allierad istället för en fiende. Att du kommer att må bättre också psykiskt är bara grädde på moset.

• Ge dig själv lite snygga underkläder. Hur kul är det att se sig själv i urtvättade bomullstrosor och en bh som sitter illa? Eller om du är man i ett par för små formlösa kalsonger? Be om hjälp i en välsorterad butik med underkläder. Du kommer att bli överraskad hur duktiga de kan vara att framhäva det kvinnliga eller det manliga hos dig.


Nästa steg…

Öka din styrka genom att hitta tio bra sidor hos dig själv och upprepa dem om och om igen. Du ska se vilken magisk effekt det har. Ditt självförtroende stärks automatiskt och du förvandlas både i dina egna och i andras ögon. Det är hur du ser på dig själv som kommer att se dig.