LCHF: Baconlindad köttfärslimpa med oliver och fetaost

Kategori: Lunch / Middag - LCHF
Inskickad av: Jessica     
Portioner:

En smakrik köttfärslimpa som innehåller både bacon, oliver och fetaost.


Tilllagningstid: 45 min
Kcalorier: Logga in

Energifördelning (en portion):
Fett: Logga in
Protein: Logga in
Kolhydrater: Logga in
Ingredienser:
600,0 gram Nöt färs köttfärs fett 15% rå
1,0 st Lök gul eller röd
1,0 klyfta(or) Vitlök
20,0 st Oliver svarta m olja konserv
150,0 gram Fetaost fett 25%
40,0 gram Soltorkade tomater i olja avrunna
1,0 paket(er) a´140 gr Gris bacon
0,5 tsk salt
1,0 tsk grovmalen svartpeppar
2,0 tsk oregano
0,5 tsk chili flakes
Serveringstips:
Med dina favoritgrönsaker.

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka oliver, tomater och lök fint. Lägg färsen i en bunke och tillsätt grönsakerna. Pressa ner vitlöken. Krydda med salt (ta det lite försiktigt med detta) peppar, chiliflakes och oregano. Blanda allt väl.

2. Dela färsen i två delar och lägg den ena delen på en skärbräda. Smula över fetaosten och lägg sedan resten av färsen ovanpå. Forma till en limpa.

3. Klä in limpan med bacon och tillaga mitt i ugnen ca 35 minuter.


Logga in för att få upp diagram på detta receptet