LCHF: Äggrullar med valnöt- och äppelfyllning

Kategori: Tillbehör - LCHF
Inskickad av: Johan     
Portioner:

Supergoda omelettrullar a la LCHF med en fyllning på valnötter, äpple och fransk senap. Perfekt till påskbuffén!


Tilllagningstid: 90 min
Kcalorier: Logga in

Energifördelning (en portion):
Fett: Logga in
Protein: Logga in
Kolhydrater: Logga in
Ingredienser:
1,0 st Ägg konventionellt rått
3,0 st Äggvita
1,0 dl (ovispad) Vispgrädde fett 40%
1,0 msk Psylliumfrön
1,0 efter behag salt
20,0 st halva(or) Valnötter
1,0 dl (finhackad) Äpple u skal
1,0 dl Purjolök
1,0 dl (vispad) Vispgrädde fett 40%
0,5 dl Majonnäs fett 90%
1,0 tsk Senap fransk
1,0 efter bahag vitpeppar
Gör så här:

1. Vispa ihop ägg, grädde och psylliumfrön i en bunke, låt svälla i 1 timme. Stek som tunna crèpes i en stekpanna. Vänd upp på ett bakplåtspapper och låt kallna innan de fylls. (De sväller upp ordentligt efter vändningen, men sjunker när de svalnar.)

2. Grovhacka valnötterna, tärna äpplet och purjolöken och blanda med grädde, majonnäs, senap och kryddor.

3. Bred valnötsfyllningen centimetertjockt över omeletten. Rulla ihop som en rulltårta, svep in i gladpack och lägg i kylen några timmar.

4. Skiva upp rullarna med en vass kniv, placera de på ett stort vackert fat och servera som tillbehör på påskbuffén.


Logga in för att få upp diagram på detta receptet