Iso

Forum » Isodieten


profilbild
Skapad av: maya84
2009-12-27 22:43:46
Jag är nybörjare i iso tidigare har jag levt på lite kolhydrat mycket protien o väldigt lite fett. Vilket inte fungerat för mig i längden låg på för lite kalorier typ högst 1200/dag o blev aldrig mätt och föll i frosseri och kilona började komma tillbaks. Så nu går jag in med helhjärtat o provar detta. Idag börja jag med havregryn&quina 1 dl och 2 koktägg, o lite fryst blåbär hade ingen mölk hemma (känslig mot laktos) så det blev kaffe/te. höll mig väldigt mätt gick ca 5 timmar så åt jag lunch som bestod av en burk kikärtor och ett ägg+ 2 äggvitor av 2kokt ägg. Blev supermätt orkade inte med en middag så det blev mellanmål 1dl keso 2dl frystabär. sen vid 21.30 oxå mellanmål som bestod av 1dl keso, 0,5banan + 4st sötmandel o lite kanel. Jag fick improvisera då jag inte hade så mycket hemma, har inte ätit keso på många år men väljer nu se om min mage klarar av det. Men energifördelningen blev inte så som jag tänkt P 30,75 F 32,42 K 36,83 trots att jag tycker att det jag har ätit idag inte är så mycket kolhydrater??.
Så nu till mina frågor
Vad kan jag byta ut yohgurt mot laktosfri filmjölk?, och keso/kesella mot vad om det är så att ag blir dålig?. Kan man äta så sent som jag har ätit dag och kan det gå så många timmar mellan målen eller är det ett viss antal timmar det måste gå??. För tidigare så åt jag altid vart 3 timme, men jag blir så mätt av detta. Rent motionsmässigt så är det lågt med det förutom mitt jobb då jag rör på mig mycket 5 dagar i veckan. Har nyss fått diagnos på underfunktion i sköldkörtlen som förklarar min hastiga viktuppgång och tröttheten o värken kroppen. Så jag ska försöka börja med 30 min motion varranan dag. Funkar den här dieten trots lite motion??.Tacksam för snabba svar för jag vill ner i vikt inte upp om:)


Sida: 1
profilbild
Skrivet av: Halfdevil 2009-12-28 00:49:26

Du behöver inte motionera för att gå ner i vikt men det underlättar.
Rör du dig mycket på jobbet så kan det räcka gott i början.

Det finns massor av laktosfria produkter att köpa, både mjölk, yoghurt, fil, keso, grädde, glass osv. Det är bara att byta till det som funkar bäst för dig.

Blir du inte hungrig/sugen med fem timmars mellanrum då tycker jag inte att du behöver äta oftare så länge du inte hamnar allt för lågt i kcalintag i slutändan.

Jag kan inget direkt om ISO dieten men det kan säkert nån annan. Själv tycker jag det funkar bättre att skippa allt vad dieter heter och äta vanlig mat med förstånd istället.
Det spelar ingen roll för viktnedgången om du äter sent på kvällen, det handlar om vad du får i dig under hela dagen och att det i slutändan är ett underskott av kalorier mot vad du förbränner.

Lycka till!

profilbild
Skrivet av: madspa 2009-12-29 17:58:14

Hej,
jag tycker att att äta efter ISO-dieten är mer en livsstil än en diet. Jag har märkt att jag äter enligt ISO, utan att tänka på det. Det är enkelt och gott!
Jag har själv väldiga problem med hormoner och sköldkörtel, väntar på utredning.. Men något jag märkt på senaste tiden är att jag abslout ska undvika att äta kolhydrater (även frukt, bönor osv) efter kl 16. Tydligen så jobbar tillväxthormonerna sämre under natten om kolhydrater blockerar. Jag är absolut ingen expert, men för mig fungerar det att äta kolhydraterna på morgonen och till lunch ev. mellis på e.m.

Hoppas att du gillar ISO-livsstilen ;)
Lycka till!

/M

Sida: 1

Du måste vara inloggad för att kunna delta i denna tråden