Mellanmål?

Forum » LCHF


profilbild
Skapad av: Petraalm
2013-04-04 19:35:24
Har fått lära mig att det är viktigt med mellanmål. Ska börja med 10 veckors lchf meny men där är inga mellan mål. Varför? Är det inte så viktigt som jag höra att det inte får gå så lång tid mellan målen? Tacksam för hjälp. Nu vill jag lyckas👍

Sida: 1
profilbild
Skrivet av: Tesses 2013-04-04 19:56:38

Jag har ätit lchf i 2 veckor exakt. Inga mellanmål för min del (förutom första dagen). Jag orkar liksom inte äta det för jag är mätt längre! smiley Maten är ju fetare så då håller man sig mätt längre. Om jag ex äter frukost vid 06:45 så står jag mig till lunch kl 12:30 utan problem. Sedan middag vid 18 tiden. Ibland känns till och med middagen överflödig då jag sällan är så hungrig. Suget är också borta. Men om du mot förmodan skulle bli hungrig mellan målen så kan man äta nån ostbit eller några nötter.


profilbild
Skrivet av: Jforsbom 2013-04-05 06:27:54

Det är väl så att du ska hålla dej mätt på lchf längre o bara äta när du är hungrig å inget annat. Så mellanmål är inget du behöver för du är inte hungrig så många gånger på endag!! Förhoppningsvis!! smiley O som Tesses säger så kan du ta nån ostbit eller nötter om du bli lite hungrig. Kaffe med kokosolja i är oxå en variant som melllis!! smiley Så är bara när du är hungrig!!

profilbild
Expertinlägg | Skrivet av: Jessica 2013-04-06 08:44:58

Hej!
Du behöver inte äta mellanmål när du äter LCHF. Jag brukar tom rekommendera mina klienter att inte äta mellanmål. Det är under tiden när vi inte äter, som kroppen tar av våra energidepåer och fettreserver. Se till att äta tre mål mat om dagen, och ät så pass att du håller dig mätt och inte behöver äta något mellan dessa.
Lycka till smiley

Sida: 1

Du måste vara inloggad för att kunna delta i denna tråden