Tips vid långa tågresor eftersökes

Forum » Isodieten


profilbild
Skapad av: Stinta
2013-02-08 13:32:55
Hej!

Jag läser på distans och äter isokaloriskt. Men jag har problem vid de långa tågresorna till och från träffarna på skolan. Några tips på vad man kan ta med sig att äta som också kan smaka gott och är nyttigt efter 12 timmar eller mer i väskan?

Sida: 1
profilbild
Skrivet av: Aneleh89 2013-02-08 19:27:38

Nu är jag inte jätteinsatt i isodieten men det är väl tillåtet att äta av allt bara att det ska vara balanserat? alltså lika mycket kolhydrater som protein tex? Du skulle kunna ha med dig nötter..olika bars typ de från naturdiet eller liknande. Annars skulle du kanske kunna köpa dig en liten kylväska och ha en isklamp i..så blir du inte så begränsad i vad du kan ta med dig.

profilbild
Skrivet av: Mait 2013-02-08 23:07:32

Det finns en produkt som heter Frozzypack som jag skulle rekommendera att du satsar på om du vill ha mat som håller sig lika fräsch i 12 timmar. Där fungerar locket som en kylklamp som håller innehållet kylt en längre tid.
Annars finns det ju produkter som du kan ha utan kyla under en dag (fast 12 timmar ligger väl på gränsen). Jag antar också att något av det du väljer att ha med dig behöver lite kyla för att hålla sig fräsch.

Några tips på produkter som håller sig bra under en dag och som funkar vid isodiet är proteinpulver som du bara blandar med vatten (bars innehåller tyvärr ofta rätt mycket socker, eller i alla fall kolhydrater (även om det inte är rent socker)). Frukt, som innehåller bra kolhydrater. Sötmandel och nötter (sötmandel är mest isokaloriskt eftersom det innehåller förhållandevis mycket protein, 20,5%, fett 39,1% och 29,5% kolhydrater).
Havrepannkakor (recept finns här på MD). Mager ost (10%) brukar hålla sig bra, och det gör även kvarg, keso och kokt ägg om det handlar om en dag (inte sommardag dock) och de är kalla när de packas.
Bönsallad. Matiga muffins baserade på kvarg och något fiberrikt oc proteinrikt mjöl.

m.m.

Sida: 1

Du måste vara inloggad för att kunna delta i denna tråden