60+

Forum » Motivation


profilbild
Skapad av: Tita
2012-01-30 08:57:02
Nu får vi acceptera att den här sommaren är tillända och en underbart vacker höst har tagit vid. Vädret under sommaren har varierat mycket men förhoppningsvis har vi alla fått så mycket sol och värme att vi känner oss mogna att ta oss an årets sista viktperiod.

Vår och sommarperiodens resultat har varit skrala för oss som grupp.

Vi var 5 damer som hade satt personliga viktmål för sommarperioden. Resultatet slutade tyvärr på +0,7 kg istället för -9 kg för gruppen som helhet. 

Roosan har gjort ett stabilt minus hela tiden och nådde sitt mål med marginal, stort grattis till dig! 

Vi andra har gått lite upp och ner men inte nått våra mål. 

MABBAN och GITTAN har jobbat på och hållit ihop resultaten. Viktigt och peppande för oss.

Nu är det dags att lägga fokuset på att nå våra nya mål fram till julveckan.

Vi ser framåt och den här omgången blir vi 8 damer då Donnina hakar på igen. Vi välkomnar också Inanna och Cabass med på resten av vår resa fram till jul. Roligt att vi blev så många!
Vi ger oss inte! Vi har viljan,envisheten och uthålligheten, i mål ska vi!

MABBAN fortsätter och samlar in våra "borttappade" kilon varje måndag och till allas vår glädje fortsätter GITTAN och för in resultaten i nya grafer även den här omgången. 

Tusen tack till er båda!

LYCKOSPARKAR TILL OSS ALLA!!✨


Sida: << | < 835 |  836 |  837 |  838 |  839 |  840 |  841 |  842 |  843 |  844 |  845 |  846 |  847 > | >>
profilbild
Skrivet av: Donnina 2017-04-19 11:38:28

Solen strålar och det är lite varmare idag! Ut och rensa rabatter, det var för kallt i helgen för att det skulle vara roligt. Vi hade också som kallast -7 grader en natt, fy katten!

Sight-seeingutflykt till grannön (förbunden med bro) igår med kärringdagistanterna.  +3 grader och blåst från havet över den nästan platta ön gjorde promenad och guidning i den vackra radbyn iskall, men trots det intressant. Lunch hos en av öborna och em-kaffe hos en annan. Efter att för 100 år sen huserat 90 personer, mestadels fiskare, bor nu 6 människor på ön, varav 1 fiskare. Endast 3 av de 6 är uppvuxna på ön. Sommartid däremot befolkas alla de gamla husen och en massa nybyggda gäststugor och inredda bodar av ca 150 semestrande ättlingar. På "min" ö är vi 27 fastboende och här är bara 4 av dem/oss födda och uppväxta på ön. På somrarna ökas befolkningen till flera hundra. På gott och ont...              Ursäkta, det är lätt att sväva ut i funderingar som inte har ett dugg med vikt, hälsa eller mathållning att göra...

Ha det gott ! yesprofilbild
Skrivet av: farmis 2017-04-21 07:49:03

Jag säger som Mabban.....nu har vi kommit lite långt ner !

Hoppas ni alla mår bra trots ont om inlägg.  Tita hur är det i västsverige ?

Här i Stockholmstrakten börjar solen titta fram och idag börjar vi på +6 grader, härligt.profilbild
Skrivet av: gittan52 2017-04-21 08:16:31

Då har jag tagit fram mallen för denna period och fyllt i mitt veckorresultat: -1,4 kg!

Jag har ju min veckovägning på fredagar. Men eftersom jag dessutom väger mig varje dag har jag kunnat se hur jag tappat vikt i stort sett varje dag, vilket ju har varit en sporre förstås.

När jag läser om ”din” ö, Donnina, så svävar jag också ut i tankarna. Jag tänker på hur det är att bo kvar på samma ställe som man är uppvuxen på och se hur allt förändras med åren.
Ja, det förändras väl överallt, men för de flesta av oss handlar det förmodligen om att det byggs nytt, att köpcentrum försvinner eller blir jättestora osv.
Jag kan handla mellan 8-21 alla dagar i veckan och har 5 minuters gångväg till affären. Du får beställa dina varor och planera en del för att få hem dem från båten.

I går ringde ene sonen och undrade om han och hans lilla familj fick komma över på en fika. Såklart de fick!
När barnbarnet fått mat (jag höll i flaskan laugh smiley så somnade hon och föräldrarna åkte iväg en timme och handlade.

Jag tipsade dem om att jag gärna passar den lilla om de t.ex. vill gå på bio någon kväll och sonen sa att de nog ska köpa en resesäng så att hon kan övernatta hos oss framöver.
Det är så underbart att få det stora förtroendet att ta hand om henne och också då ge föräldrarna utrymmer för egna, gemensamma, aktiviteter. Den möjligheten hade aldrig jag och gubben min.
Jag la in en bild på underverket i gårdagens blogg. profilbild
Skrivet av: Mabban 2017-04-21 13:42:28

Hejsan!! Ja, det har varit lite dåligt med inlägg denna vecka, Farmis!!

Gittan, visst är det en underbar känsla att kunna hjälpa till med barnbarnen! Så njut!!!! Snart vill dom inte 'sitta i knä't' ens en gångwink Tiden rullar iväg snabbt!! Grattis till viktnedgångenyes

Blev en kort promenad idag, den första med de nya stödstrumporna. Gick väl så där. Verkar som om  man kräver större omfång upptill, så utgår man ifrån, att man har stora fötter. Så det blev lite knepigt i skorna.

Sköt om er!!♥♥♥

 profilbild
Skrivet av: farmis 2017-04-21 17:31:46

Stödstrumpor är hopplöst, tycker jag. Antingen får man inte på dom eller inte av, måste nog vara personligt utprovade om det ska bli bra.

JAg säger som Mabban, njut när du har en bebis Gittan. Mitt minsta barnbarn är nu snart tonåring, men han älskar sin farmor ändå och jag får gärna klia honom på ryggen och får stora kramar.

Det stod +12 på termometern idag men när kyliga vindar blåste runt öronen var det inte så skönt. Knäna mår inte bra i det kalla , längtar till värmen !profilbild
Skrivet av: Mabban 2017-04-21 21:53:06

Stödstrumporna är nog en tidsfråga, hur länge fingrarna klarar av, på-och avtagandet. Visst, jag har strumppådragare! Har jag tur, så får jag strumpan runt hälen, men se'n skall de upp till knävecket. Skitjobbigt !! Men, när de väl är på, så sticker jag inte under stolen med, att det är skönt.

Här är en till, som väntar på varmare väderlaughprofilbild
Skrivet av: 52Stinas 2017-04-22 07:59:12

Stödstrumpor

är både plus och minus me det kan vi nog hålla med om !

minus är ju helt klart att det krävs en viss teknik för att få på så smidigt som möjligt. Den har jqg en förmåga att glömma mellan varje. Anväder stödet endast när jag ska resa. Men då!

då är det stort plus! Buss eller bil i flertal mil, gå en massa till och från, flygplan i många timmar ibland. Buss igen. Jag är glad jag har dem.. Senaste resan använde jag var dag. Det var ju långa bussutflykter på plats. Mycket gående. 

Haft turen att hitta bra strumpor, skickar efter så jag har olika kvaliteter och fått bra priser. Vad hette det? Coontz eller ngt liknande.....

ni har hittat på en massa trevligheter den senaste tiden. Gittan njuter som sig bör av farmorskapet. Ut i stugor och på öar, låter så mysigt och romantiskt! 

 profilbild
Skrivet av: 52Stinas 2017-04-22 08:15:11

Midsommarkampen, är med!

idag står vågen på 96,3.  Önskvärt med siffrorna 95,0 vid målet den 19/6 . Eller lördagen innan som jag brukar ta vikten. 

NU kör vi!

 profilbild
Skrivet av: farmis 2017-04-24 07:44:13

Måndag morgon, sol och +-0.  Tyvärr står vikten på +-0 också efter "påsklov" och jag har inte varit på träning på 3 veckor. Hoppas det finns en ledare i träningslokalen idag för jag är sugen på spinning och core igen !

Jag har börjat prova mina sommarkläder eftersom vi ska åka till värmen om 2 veckor, känns välbehövligt denna kalla vår !

Hoppas få mig mig lite minus till nästa vecka.devilprofilbild
Skrivet av: Roosan 2017-04-24 11:55:50

Mabban +0,5 blev det. Ändå lite med tanka på vad jag ätit, inte rört på mig. Blev ordentligt firad i tisdags det var c:a 25 personer som kom och gick under dagen, blombud, massor med hälsningar på fb. samt kort. På torsdagen blev jag firad på seniorträffen och även gubben eftersom vi firade guldbröllop i lördags. 

I lördag var vi 11 st. här på middag och vi blev firade ordenligt.

Idag åker bror och svägerska hem till Lerum igen. Så nu måste jag ta tag i mat och träning igen och komma på spåret igen.

Ha nu en bra måndag och pepp på er allaSida: << | < 835 |  836 |  837 |  838 |  839 |  840 |  841 |  842 |  843 |  844 |  845 |  846 |  847 > | >>

Du måste vara inloggad för att kunna delta i denna tråden