vikt och cm hänger verkligen inte i hop :s

Forum » Viktutmaningar


profilbild
Skapad av: JeMa
2011-03-11 08:38:03
Har märkt att cm och vikt inte synkar med varandra! Inför dagens vägning (väger mig en dag i veckan) hade jag faktiskt förväntningar på ett minus för jag tyckte att det kändes som den här veckan hade varit lyckad....... men vågen visar + 1 kg????? Mäter mig och har då minskat en centimeter runt stussen?? Har tränat två styrketräningspass och två lättare konditionspass den här veckan vilket egentligen skiljer sig mot andra veckor att det blivit mer styrka och mindre konditionsträning den här veckan. Förklaringen skulle kunna vara att musklerna har ökat i vikt men jag har en våg som väger % fett och den har också ökat.........

Jag fattar ingenting!!!!!!!! ??????????

Någon som vill ge mig lite kunskap och pepp.....

Funderar på att slänga ut vågen så långt jag kan!!!!

Sida: 1
profilbild
Skrivet av: Greebo 2011-03-11 09:20:05

Kan mycket väl vara dina muskler som bundit vätska av träningen, fett% på sådana vågar ska man nog mest ta som en fingervisning, inget att hänga upp sig på!
Kan vara borta om ett par dagar. smiley
Håll ut!

profilbild
Skrivet av: twigan 2011-03-11 09:21:16

Du kanske, som jag, har ett golv som inte är plant? Det kan skilja både ett och två kilon mellan vågens olika platser. Nu har jag satt tejpremsor, så att den alltid står på rätt ställe!

Sedan är det, precis som du säger, det finns ingen direkt synk mellan cm och vikt. Just träning kan ju flytta på centimetrarna - eller helt ta bort dom.

Mitt allmänna tips är - skit i vågen och gå på känslan. Viktminskningen kommer om du äter och rör dig rätt! Men - och det är förstås viktigt - lura inte dig själv. Väg och mät det du äter, gissa inte för det kan bli helt fel hälsar en som vet!

Lycka till!profilbild
Skrivet av: mamsens 2011-03-11 12:23:46

Jag står också relativt still i vikten, men har minskat både runt midja och stuss.
är ganska avslappnad inför vikten, då jag är bortskämd med att inte gå upp.
Vill mest gå ner några kilo, för att jag tror att det blir lättare att springa då.
Jag håller med twigan, skit i vågen och känn efter hur dina kläder sitter.
Lycka till!

profilbild
Skrivet av: jennyb 2011-03-11 13:41:24

själv har jag gått ner 6 kilo men ökat i omfång... och det är inte muskler för jag tränar inte... Udda och förvirrande.

profilbild
Skrivet av: mamsens 2011-03-11 16:03:48

Tänk vad vi är olika allihop! Rätt fascinerande, tycker jag. Och det tyder ju också på att en diet inte passar alla. Jag blir t ex lika häpen varje gång jag läser att man inte blir sötsugen om man äter måltider utan kolhydrater. Det stämmer absolut inte på mig! Eller att mer fett skulle vara mättande. Jag måste vara väldigt udda. Jennyb, är du gravid? Jag har vid alla graviditeter gått ner i vikt från början. Det skulle ju i så fall förklara det ökade omfånget. Och kanske din lust att måla om osv?

profilbild
Skrivet av: jennyb 2011-03-11 16:22:46

nix jag är inte det, men jag har ju en problemmage vilket kan vara orsaken till den ständiga svullnaden men man kan tycka att jag borde ha tappat i omfång och inte stått still på detta sätt..

jag är däremot dålig på att mäta regelbundet och kanske inte på exakt samma ställe varje gång. måste dubbelkolla mina resultat nu smiley

profilbild
Skrivet av: Someday 2011-03-15 08:47:12

Muskler väger mer än fett bara så du vetsmiley

profilbild
Skrivet av: JeMa 2011-03-15 18:33:01

men hur mycket muskler kan man bygga om man "normal tränar". Jag tränar styrketräning 1 gång i veckan och löptränar 2 gånger i veckan..... någon har sagt att man inte kan träna upp mer än 2 kg muskler per år?????????????????????

profilbild
Skrivet av: jennyb 2011-03-15 20:54:13

vad jag har lärt mig så tar det ca 1 år att bygga 1 kg rena muskler, muskelfibrer.
så ofta när folk säger att "det är nog musklerna som väger" till någon som gått upp lite i vikt så ska man nog ta det med en nypa salt. troligen är det vätska som har bundits pga träning, salt och kolhydrater smiley

Sida: 1

Du måste vara inloggad för att kunna delta i denna tråden