I form för livet -på 14 veckor- vem hänger på?

Forum » Viktutmaningar


profilbild
Skapad av: sasssyy
2011-02-06 19:56:09
VECKA 1

KAPITEL 1

Träning: Du ska hitta 30-60 minuter att träna MINST tre dagar i veckan.
Välj när det passaar dig, är du morgontrött är det INTE rätt att ställa klockan på en timma tidigare varje morgon. Välj en tid som du känner att du kommer att kunna fortsätta utnyttja till träning, inget som innebär för stora omställningar. Kan du tex gå en powerwalk på lunchen och ta en snabb och lätt lunch istället för en hel timmas lunch? Kan du gå hem från jobbet en dag i veckan? Kan du träna framför favorit-tvprogrammet?

Mat: Veckans mål är att se över frukosten.
Det är dagens viktigaste mål och den ger dig viktig energi och kan faktiskt påverka din förbränning resten av dagen.
Är du inte hungrig på morgonen?
*Ät lite mindre sent på kvällen
*Ät en lättfrukost, tex fruktsallad och sen ett rejälare mellanmål lite senare
*Börja med en liten frukostportion och öka på efter hand.

Vad är en bra frukost:
* 1 portion havregrynsgröt, för en normalaktiv kvinna görs den på 1 dl havregryn- en skivad banan eller rivet äpple och lätt- eller minimjölk (1-1,5 dl) samt ett glas juice

*2 grovmackor -rågbröd eller pumpernickel tex- minska ner mängden smör för att så småningom ersätta det med tex mjukost eller ta bort det helt, använd mager ost som pålägg, någon mager charkuteri som tex kalkon eller ett skivat ägg

*En tallrik fil eller yougurt naturell som du kan smaksätta med bär eller lättsötad sylt, en näve BranFlakes eller lättsötad/osötad müsli.

Vill du få fart på magen kan du tillsätta psylliumfrön (som passerar rätt igenom utan att ge några kalorier att tala om) eller linfrön (som innehåller nyttiga fetter)

Frågor? I boken finns svaret på de vanligaste frågorna... ställ dem gärna här så kan jag se om jag hittar dem.

Vem hänger på??? SKa skriva ner förslaget på en träningsvecka för vecka ett straxt..ska bara äta själva här...

Sida: << | < 1 |  2 |  3 |  4 |  5 |  6 |  7 |  8
profilbild
Skrivet av: Peggan 2011-02-12 19:57:48

Det stämmer!! Jag vet!! Jag har gått ner lite drygt 30 kilo och jag säger bara en sak.. Satan vad jag fryser!! Jag har långkalsonger och långärmad undertröja.. linne.. skjorta OCH cardigan.. jeans och två par strumpor.. på mig varje dag på jobb!! Hela dagen.. och jag jobbar på en förskola.. Visst är vi ute en del.. men då tar jag på mig ytterligare mer kläder!!! Så visst är det satt Fett värmer!!! *ss*.. MEN.. jag klagar inte!! Jag fryser hellre än är varm och svettig.. vilket jag var innan..

profilbild
Skrivet av: adrian 2011-02-13 00:35:16

Hej denna vecka blev inte som jag hoppas på så jag ser fram emot nya tag på måndag!

profilbild
Skrivet av: beekan 2011-02-13 00:57:10

Hihi, då köper jag hellre ett par extra tröjor, än behåller fettet smiley

profilbild
Skrivet av: adrian 2011-02-13 12:20:18

Peggan,hur har du lyckats gå ner så mycket? hur lång tid har det tagit? Har själv ca 15 kg jag vill ner ( gått ner 6 kg) så jag är nyfiken på hur andra har gjort eller gör? Tränar,äter mm?

profilbild
Skrivet av: Peggan 2011-02-13 12:38:14

Adrian.. grundorsaken till min viktnedgång är att jag har gjort en gbp operation. dvs jag KAN inte äta så mycket. Men redan när jag fått min optid började jag äta som man ska göra som opererad och gick mer 7 kg på 4 veckor. Då åt jag efter måtten:..
1 dl/100 gr protein( Vilket kunde vara 1 kotlett el 1 kycklingfile el 100 gr keso)
1-1½ dl grönsaker OCH kolhydrater ( dvs pasta ris o potatis)
JAG valde att äta mest grönsaker till mina proteiner..
därutöver var jag noga med att äta var tredje timme.. så att jag aldrig hann bli hungrig.. Det var himla lätt att äta lite då.. och som sagt jag gick ner 7 kg på 4 veckor. Idag FÖRSÖKER jag äta på samma vis.. dock inte lika lätt längre.. eftersom jag tycker allt smakar äckligt numera.. Men det är en helt annan femma.. Idag är mat enbart ett tvång.. Men då .. var det himla lätt!! Det handlar ju innerst inne om att man är motiverad nog..

profilbild
Skrivet av: sasssyy 2011-02-13 18:06:39

Peggan.. det låter knappt som att det var värt att göra en op om allt smakar illa menar jag. Du hade ju fått rejält kläm på viktminskningen ändå, fast 4 veckor är ju inte så lång tid om man har mycket att gå ner iofs.

Hoppas att det vänder så att mat smakar för dig till slut.

I vilket fall ..vecka 1 är till ända. Vi hoppar över till vecka 2 på "programmet" och veckans info kommer i en ny trådstart.

Mitt facit blev att frukost fixade jag en bra och sund varje dag..dock föll jag på träningen. Med tanke på att jag idag har varit och ätit kak- och tårtbuffé så får jag under inga omständigheter missa träningsläxan kommande veckan smiley

profilbild
Skrivet av: adrian 2011-02-13 21:17:43

Sasssyy:ser fram emot vecka 2!Nu ska jag verkligen ge järnet.

profilbild
Skrivet av: fruragge 2011-02-13 22:07:26

Ser fram emot nästa vecka smiley Klarade väl träningen ok men inte helt nöjd och de sista 3 dagarna har maten varit ok så nu ä jag på gång igensmiley Tack för att ni finns här inne

profilbild
Skrivet av: Peggan 2011-02-13 22:12:48

Jag har klarat av veckans utmaning på följande sätt.. Jag har dammat av stegräknaren..Jag har köpt boken du hittar detta i på tradera och vann budgivningen..
NÄSTA vecka tänker jag försöka komma igång med vecka ETT!! *ss*.. Men.. jag är på g.. om än lite efter er andra.. Skulle på nått vis bara få in tanken i skallen först.. Känna in mig lite.. så nu.. känner jag mig redo.. (lite)..

Sida: << | < 1 |  2 |  3 |  4 |  5 |  6 |  7 |  8

Du måste vara inloggad för att kunna delta i denna tråden