16:8 resultat

Forum » Viktminskning


profilbild
Skapad av: Lpj
2017-04-20 07:55:26
Hej! Jag har gått ner 8.5 kg sen i november, inget rasande tempo men passar mig bra då jag känner att jag äntligen gjort en livsstilsförändring istället för att banta. (Och gå.upp allt igen) Jag har stått still nu i 4 veckor och vill komma igång med viktminskningen igen. Väger 95 kg till min 178 cm så där är mer och ta av. Jag tänkte prova att köra periodisk fasta 16:8 ett tag. Vad är era erfarenheter av det och vilka resultat har det gett?

Sida: 1
profilbild
Skrivet av: LadyG 2017-04-20 08:51:05

Bra jobbat! Det går kanske inte lika rasande fort med periodisk fasta, typ 16:8 eller 5:2, men det är å andra sidan en livsstil man kan hålla fast vid även när man nått sitt mål.

Innan jag blev gravid gick jag ner -25kg över tid, kombinerade fastan med träning och vanlig mat, och sedan rullade det på i flera år utan att jag hade några större anledningar att förändra mina vanor.

Nu äter jag i stort sett som jag gjorde tidigare, med förbehållet att jag faktiskt äter frukost ibland om kroppen säger att den vill ha det. Det händer konstiga saker med en gravid kropp, jag har inte varit intresserad av frukost på 22 år minst. Men men, det är ju ett övergående fenomen laugh

Det viktigaste är väl egentligen att inte fylla sitt ätfönster med skitmat, typ snabbmat, hel- och halvfabrikat, mackor eller godis. Annars är det en väldigt förlåtande och liberal kosthållning, allt är tillåtet med måtta och moderation.

Kan man kombinera med träning, helst någon form av styrketräning, så ökar man chanserna att man tappar fettvikt och inte muskelvikt. Alla former av träning är dock bättre än ingen, och kan man bara vara aktiv 10 minuter åt gången är det bättre än att inte vara aktiv alls. 10 minuter morgon, lunch och kväll blir trots allt en halvtimma!

 profilbild
Skrivet av: totoolah 2017-04-20 20:23:37

Jag trivs mycket bra med 16:8. Behöver aldrig mecka med frukost smiley Blir lagom hungrig till lunch, kommer hem från jobbet och tar ett mellanmål, tränar och äter sen kvällsmat. Passar mig perfekt. Vet dock inte om det hjälpt min viktminskning!profilbild
Skrivet av: Ulleison 2017-04-25 13:27:31

Jag har kört Lchf strikt sedan oktober och tappat 14 kg.

Nu har jag fortsatt med Lchf och samtidigt periodisk fasta 16:8

Men på ca 2 veckor har det inte hänt någonting på vågen.

Men det här med periodiska fastan passar mig utmärkt, så jag fortsätter ett tag tillSida: 1

Du måste vara inloggad för att kunna delta i denna tråden