dollsters blogg

92,2 kg 72 kg 759
11 januari 2017 22:01
5

11 januari

Idag har Göteborg välsignats med ett riktigt skitväder. Imorse blåste det och regnade och snöade på tvären. Hade tänkt att gå en bit till universitetet, men det var omöjligt. Hoppade dock av vagnen på centralen och gick till skolan. Känns som att det inte är lika fri lejd för vinden inne i stan som här ute i min förort, men jag blev dyngsur ändå, på den relativt korta promenaden.

Hade redovisning på ett projektarbete vi skrivit och det gick bra och vi har varit så flitiga och effektiva att vi skickade in arbetet idag. TVÅ DAGAR INNAN DEADLINE!!!!!! 💪💪 Hejdå att sitta och ångestgråta 2 timmar innan deadline och undra varför man är så förbenat dum att man gör samma misstag om och om igen. Med man menar jag jag.

Vädret styrde upp sig lite på eftermiddagen, så min projektarbetskompis och jag tog en promenad hemåt. Hon bor närmare stan än vad jag gör, så när jag droppat av henne hemma hos sig fortsatte jag en bit till innan jag tröttnade och hoppade på vagnen och åkte hem istället.

Maten har flutit på fint idag. Ingen hunger, inget sug. Får se lite hur det blir med maten och aktivitetsmålen nu när jag åker upp till mammas hus och hämtar katterna. Imorgon har jag 7 timmar på ett tåg framför mig. Samma sak på söndag. Kan bli svårt att gå mina 10 000 steg då om jag inte ska framstå som helt galen som vankar av och an i tåget.

Har insett att de kcal jag "tjänar in" på mina steg är missvisande. Jag bär ju aktivitetsmätaren under hela dagarna och registrerar på så vis dagens samtliga steg. Det blir lite galet när jag lägger in det som motion, men jag tänker att det inte gör så mycket, så länge jag inte äter de kcal jag tjänar på mina steg.

På måndag hoppas jag att min förkylning är borta helt så att jag kan ta itu med träningen igen. Den har gått från snor i hela näsan till nysningar till torrhosta till slemhosta till extremt sporadisk hosta och bara lite snor, så det känns ju som att det går åt rätt håll. Heja immunförsvaret! 

Kommentarer

 • 11 jan 2017 22:38
  Bella50

  Ni med aktivitetsmätare får jättemånga steg varje dag. Jag är nöjd om jag får ihop 7000 då och då. Har stegräknaren på mig endast när jag är ute för att motionera. Rör inte dom intjänade f.n. 

 • 11 jan 2017 22:40
  Bella50

  Ni med aktivitetsmätare får jättemånga steg varje dag. Jag är nöjd om jag får ihop mellan 5-7000 steg/dag 😲 

  Har stegräknaren på mig endast när jag är ute för att motionera. Rör inte dom intjänade f.n. 

 • 12 jan 2017 05:49
  Arrietty

  Jag tappade intresset för stegmätaren när jag upptäckte att jag fick ett par tusen steg för en kväll framför teven – då jag suttit och stickat, då var det alltså en fitbit, innan dess hade jag provat sådana man sätter på höften men de visade aldrig ens i närheten av rätt... nu använde jag dem aldrig för att mäta motion utan mer för att få ett värde jag kunde förbättra. Idag använder jag telefonens runkeeper då jag går ut och går, för motionscykel, wii eller annan inomhusträning hemma använder jag en vanlig timer. Motionskalorier överlag är rätt så opålitliga i min erfarenhet, jag registrerar mest för att dokumentera mina motionsminuter.  

 • 12 jan 2017 06:46

  Samma skitväder i Sthlm igår. 

  WOW, jag har då aldrig oavsett vilken ålder jag varit i skickat in ett arbete 2 dagar innan. Imponerande!

  Du kan räkna stegen över 7000-8000 och öcer som motionskalorier. Någonstans där brukar anpassade stegräknare för tex viktväktarna mfl vara inställda för just olika typer av motions, bonus etc kalorier/poäng. 

  Ett annat sätt att tänka är att ditt stegmål är just vardagsmotionen och din ytterligare motion är just träningen. 

  FrkM
  http://padetrettio.blogg.se

 • 12 jan 2017 12:12

  Jag är grymt imponerad av mig själv och min pluggkompis att vi fick in arbetet med såpass bra marginal 😊 Nu sätter inte nästa delkurs igång förrän på måndag, vilket innebär att jag är helt ledig fram tills dess. En inte helt oangenäm känsla 😁

  Får se hur jag gör fortsättningsvis med bokförandet av stegen. Det känns ändå rätt bra att skriva in dem, så jag fortsätter kanske med det, men att jag inte äter upp just de kcal som jag får in via dessa. 

Logga in för att skriva en kommentar.