Gelis´s blogg

3700 besökare

2-dagars fasta! Såg dokumentären och tänkte testa...

2013-03-27 14:01:14
http://www.svtplay.se/video/1120851/del-11 : Såg denna mycket intressanta dokumentär på SVT Play igår och blev jättepeppad! Det här är ingen bantningsmetod utan ett sätt att leva, gå ned naturligt i vikt, förbättra sina värden, bli friskare och leva längre. Se hela dokumentären men slutresultatet visar att 2-dagars fasta är det mest hälsosamma och skonsammaste sättet. Se även läkarens kommentarer efteråt.

För en sammanfattning: 2 dagar i veckan äter man 500 kcal (kvinnor) 600 kcal (män) och restan av dagarna kan man äta lite som man vill, fast helst inte en massa skräpmat. Andra varianter av denna typ av fasta finns, ex. kan man bara äta frukt och grönsaker 2 dagar i veckan och sedan äta som vanligt. Här finn en som testat: http://livsstilskonsulten.wordpress.com/2011/11/23/livsstilskonsulten-testar-korttidsfasta/

personligen tycker jag detta låter mycket bättre an alla konstiga dieter där man ska vräka i sig fett och protein från animaliska produkter, det borde väl alla fatta att det inte kan vara häsosamt....!?

Ingela

profilbild
Skrivet av: madde65 2013-03-27 14:54:05

Jag såg det också och tänkte testa efter påsk!

Lycka till och pepp!

profilbild
Skrivet av: KjA 2013-03-27 18:01:32

Kör första dagen idag. Har funkat hur bra som helst.
Åt ett kokt ägg och lite kaffe till frukost. Sen en smoothie på 0,75 dl kokosmjölk, 0,50 dl hallon, 0,25 dl blåbär och drack te till lunch. Tänkte äta samma smoothie ikväll. Kommer upp i 518 kcl på det. Är förvånad över hur ohungrig och otrött jag varit. Har "lång" fastat tidigare och då oftast fått problem med magen efter några dagar. Det här verkar funka bättre.
Får se när jag tar nästa dag. Troligtvis måndag.

Hur har du lagt upp dina faste dagar?

Har läst på amerikanska sidor om att man också kan äta i ett 7-8 tim "food window". Jämt. Tyckte det verkade jobbigare och jag fattade inte riktigt hur det skulle funka.

profilbild
Skrivet av: Gelis 2013-04-06 09:29:58

Oj, såg inte ditt inlägg förrän nu! Va´bra att det funkade! Har du fortsatt att fasta 2 dagar i veckan? Och tar du båda dagarna i rad eller utspritt i veckan?
Jag har inte testat ännu för jag har precis tagit mig i kragen och börjat träna och innan jag kommer in i det ordentligt vill jag se hur det går först med att äta som vanligt men dra ned lite på storleken på mina matportioner. Jag kommer testa att fasta inom en vecka!

Hör gärna av dig så jag vat hur det gått för dig!

Ingela

profilbild
Skrivet av: KjA 2013-05-02 14:00:11

Har fortsatt och det går bra. Kör måndagar och torsdagar. sambon har hakat på också vilket hjälper till. Den nya favoriten är ett ägg till frukost, lite grönt te till lunch och att göra en soppa till middag. Har däremot inte fått till en bra rytm med fasta och träning. Det funkar inte att mer än gå på promenad på fastedagarna. Däremot så ser man direkt resultat på vågen.
Jag tycker du ska prova för att känna det kännsDu måste vara inloggad för att kunna kommentera